HTML

Vajon miért?

Társadalmi és gazdasági kérdések, politika

Friss topikok

  • Naki vagyok kerdojel: Lám-lám, csak eljön végre az épeszű állami gazdálkodás kora! Végre! www.napi.hu/nemzetkozi_gazda... (2011.11.29. 21:39) Vajon miért nem történik semmi?
  • Naki vagyok kerdojel: @tripanek: Bokrosról bennem nem ez a kép alakult ki. Ráadásul a feltételezésednek ("tőketulajdonos... (2009.03.29. 16:42) Még mindig semmi, csak a kavarás...

Linkblog

Még mindig semmi, csak a kavarás...

2009.03.28. 00:54 Naki vagyok kerdojel

Csak tudnám, hogy az MSZP, s Gyurcsány is, miért tiltakozik annyira Bokros ellen. Azon kívül, hogy az MSZP frakciótagok többsége 2010 tavasza után már nem lesz képviselő, semmi extra következménye nem lesz. Remélem, hogy ezt nem veszik zokon. Vagy esetleg azt kellene feltételeznem, hogy a saját rongy karrierjüket/megélhetésüket (kivéve Gyurcsányt, mert ő nem ebből él) féltik ahelyett, hogy az ország javára cselekednének? Hát drágább nekik rongy életük, mint a haza becsülete?!? Ha így van, akkor mit keresnek ott? Mégis hogy van pofájuk ott lenni akkor?

Bokros esetében tiszta, világos beszédet (írásokat) hallhattunk arról, hogy mit kellene tenni. Nagyon szimpatikus - ő egy olyan kívülálló, akinek nem fűződik politikai vagy egyéb érdeke a végrehajtandó intézkedésekkel kapcsolatban senkihez és semmihez, így objektíven képes látni a dolgokat. Aki akár csak egy írását is olvasta már, az ezt tudhatja. Nem annyira dermesztő, mint azt többen gondolják.

Lépni kellene végre, s ennek a folyamatnak az elindítására Bokros igencsak alkalmas. Nem kellene annyira félni - ha most nem fizetjük meg ezt az árat, akkor megfizetjük ennek többszörösét néhány hónap múlva.

Úgyhogy gyerünk, Barátaim, válasszuk már meg Bokrost, s támogassuk is utána mindabban, amit előre megmondott.

Vagy, kedves Barátaim, kollektíven húzzunk el innen, s várjuk a megváltó (tudjátok, az Ember, Aki Még Sohasem Hazudott) eljövetelét.

Vajon mi sül ki ebből?

2 komment

Címkék: válság miniszterelnök bokros agónia

A bejegyzés trackback címe:

https://vajonmiert.blog.hu/api/trackback/id/tr21030367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tripanek (törölt) 2009.03.28. 01:45:25

Bokros a nagy tõketulajdonosok képviselõje, amit tud az a privatizalas és pénzbeszedés.

Az ÉSbeli irását érdemes elolvasni valóban: magán második pillér? Most? 10e/kopf befizetés? Multik (bankok stb.) áldozatvállalásárol semmi?

Bokros inkább Soros embere, ès tartok tõle nem Magyarországé.

Naki vagyok kerdojel 2009.03.29. 16:42:08

@tripanek: Bokrosról bennem nem ez a kép alakult ki. Ráadásul a feltételezésednek ("tőketulajdonosok képviselője") az is ellentmond, hogy nemrég kiszivárgott, hogy a kormányzat is kidolgozott már az általa javasoltakhoz hasonlóan kemény intézkedésterveket, csak ezeket Gyurcsány gyáva volt bevállalni. Többek között ezért is lépett le (szerintem).
A 10e/fő befizetés pedig nem olyan nagyon durva ahhoz képest, hogy a Reformszövetség is 5e-et javasolt ugyanarra - az irány ugyanaz, a mértékekben van vita.
Azzal meg, hogy Bokros Soros embere lenne, nem is tudok mit kezdeni. Szerintem marhaság.
süti beállítások módosítása